Triple glas plaatsen

Triple glas, ook wel HR+++ glas of driedubbel glas genoemd, is een glassoort die bestaat uit drie glasplaten. De spouw tussen deze glasplaten wordt gevuld met stilstaande lucht of een edelgas. Door deze meerdere glaslagen wordt de geleiding tussen warme en koude lucht van binnen en buiten nog minder, waardoor de isolatie verbeterd wordt. Naast dat triple glas het leefklimaat een stuk prettiger maakt, doordat het in de zomer een stuk minder warm wordt en in de winter een stuk minder koud, isoleert het ook nog eens geluid! Wanneer u aan een drukke weg woont met veel verkeershinder kan triple glas plaatsen dus ook een uitkomst zijn. Laat daarom de glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. triple glas plaatsen in Utrecht en omgeving.

Triple glas plaatsen of dubbel glas?

Op dit moment is triple glas het beste isolerende glas dat op de markt is. Wanneer u dus enkel kijkt naar de isolatiewaarde wint triple glas het. De vraag is alleen of het in uw situatie ook het beste is. Triple glas is een stuk zwaarder en door de drie glasplaten een stuk dikker dan dubbel glas. Dit betekent een dikker kozijn, waardoor de sponning ook dieper moet zijn. Niet alle huizen zijn dus geschikt om triple glas te plaatsen. Natuurlijk bestaat er ook zeer dun triple glas, maar deze isolatiewaarde ligt weer zeer dicht op de isolatiewaarde van HR++ glas, waardoor deze extra investering vaak niet uit kan. Maar in nieuwere huizen kan het vaak wel en in nieuwbouw woningen al helemaal. De besparing met triple glas is hoger dan met dubbel glas, waardoor u deze investering er ook binnen enkele jaren uit heeft.

Wanneer uw sponning niet geschikt is voor het plaatsen van triple glas kunt u het beste voor HR++ gaan, de best isolerende dubbel glassoort die er is. Dit komt door de betere coating die HR++ ten opzichte van HR+ glas heeft. Daarnaast is HR++ glas gevuld met een speciaal soort gas in plaats van droge lucht zoals bij HR glas.

De vraag of u in uw woningen triple glas moet plaatsen of dubbel glas het beste is, hangt af van wat er mogelijk is in uw woning en wat uw wensen en doelen zijn.

Triple glas plaatsen voor- en nadelen

Een aantal zaken zijn hierboven al kort aan bod gekomen, maar we zetten de voor- en nadelen van triple glas plaatsen graag nog even voor u op een rijtje.

  Voordelen triple glas

 • Triple glas zorgt voor een betere isolatie van de kozijnen en de woning, waardoor het lekker koel blijft in de zomer. Daarnaast gaat er zo min mogelijk warmte verloren in de winter. Dit scheelt enorm op de energiekosten.
 • Doordat de temperatuur stabieler blijft in huis, er is bijvoorbeeld geen sprake meer van een snelle daling in temperatuur wanneer de temperaturen buiten sterk schommelen, wordt het wooncomfort sterk vergroot. In combinatie met vloerverwarming is triple glas dan ook ideaal.
 • Triple glas isoleert niet alleen op het gebied van warmte en kou, maar ook op het gebied van geluid. Wanneer u driedubbel glas laat plaatsen zult u dus ook een stuk minder last hebben van omgevingsgeluiden.

  Nadelen dubbel glas

  Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zo ook bij triple glas, al zijn deze te verwaarlozen!
 • Door de hoge isolerende werking van triple glas kan het voorkomen dat het glas soms gaat beslaan in de vroege ochtenduren. De kans hierop is het grootst in het voorjaar en najaar, maar over het algemeen zult u hier geen hinder van ondervinden.
 • De hoge isolerende werking kan er daarnaast voor zorgen dat het WiFi signaal buiten uw woning wat zwakker wordt. Dit kan er toe leiden dat het bereik in de tuin wat afneemt. In huis zult u hier geen last van hebben.

Bent u benieuwd of triple glas in uw woning mogelijk is en wilt u weten wat u kunt besparen? Wij komen graag bij u langs om uw woonsituatie te bekijken en alles door te spreken. We geven u dan gelijk een goed advies over welke maatregelen op het gebied van glas vervangen het beste voor u zullen zijn.

Triple glas plaatsen subsidie

Sinds augustus dit jaar (2019) bestaat er een subsidie voor mensen die 2 of meer energiebesparende maatregelen hebben genomen aan hun woning. Dit geldt voor muur, vloer, bodem, dak en glasisolatie. Zowel HR++ als triple glas vallen onder deze noemer. Voorwaarde is wel dat deze maatregelen na 15 augustus 2019 hebben plaatsgevonden. Zoals het nu lijkt geldt de subsidie tot en met 31 december 2020 voor woning eigenaren. Voor VvE’s is er ook subsidie mogelijk, deze geldt tot en met 31 december 2022. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u meer lezen over de voorwaarden van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Triple glas plaatsen met subsidie kan dus al helemaal uit.

Triple glas plaatsen Utrecht

Wilt u mogelijk ook triple glas plaatsen in uw woning? Dan komen de glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken, u van advies te voorzien en natuurlijk maken wij een scherpe offerte voor u op. Wilt u weten wat de andere mogelijkheden zijn voor het plaatsen van isolatieglas? Dan kunt u onder glassoorten en overzicht vinden van de meest voorkomende glassoorten die wij plaatsen met hierbij een korte uitleg. Wilt u direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 030 - 200 37 92 en wij plannen direct een gesprek op korte termijn in. Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.